trainingsactrice

Angelique Dorrestijn

TRAININGSACTRICE en Co Trainster

 

"Doen is beter dan denken"

 

Vanuit de behoefte te onderzoeken op welke manieren ik mijn vak nog meer in zou kunnen zetten naast mijn werkzaamheden in het theater, ben ik met trainingsacteren in aanraking gekomen. Ik kwam er achter hoe breed inzetbaar een acteur eigenlijk is en werd gegrepen door de tastbaarheid van het bijdragen aan het leerproces van mensen in een training. Ik merkte dat de voelsprieten die je als acteur hebt ontwikkeld waarmee je al spelend kunt luisteren, reflecteren, observeren en reageren niet enkel bruikbaar zijn op een podium.

Ik ontdekte hoeveel een acteur je kan vertellen over je gedrag en hoe waardevol het is om bewust te worden van dit gedrag en je manier van commiuniceren. Je eigen kracht te ontdekken en je eigen leerontwikkelings punten. En door dit te ervaren, dus te doen, leer je sneller en beter.

"Je bent een mens. Een mens is driedimensionaal, communiceert 360 graden om zich heen en zegt met al haar woorden en daden iets over zichzelf. En ik ben ervan overtuigd, dat bewustwording en sturing van gedrag en communicatie, zorgt voor beter effect binnen elk doel."

Ik streef naar een veilige en tegelijkertijd realistische context tijdens de training met gepaste humor, waarin cursisten vertrouwd raken met het onbekende. Zo ontstaat een nieuwe vrijheid in communicatie, plezier in verantwoordelijkheid en openingen voor echt contact.

Tevens treed ik regelmatig op al CO-TRAINSTER binnen trainingen. Soms wordt er gevraagd om speciale oefeningen of energizers voor te bereiden en soms begeleid ik curstisten en teams, binnen hun opdrachten en leerdoelen. Deze afwisseling van acteren en begeleiden is erg fijn en geeft voor mij en vaak ook voor de trainer een meerwaarde aan een training.

 

Als trainingsactrice ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Van Trainingsacteurs (NVVT)

Ik heb kennis van de volgende methodes die vaak in trainingen worden gebruikt: Roos van Leary, RET, ABC Model, Disc Model.

 

Ervaring

Persoonlijke Effectiviteittraining, Klantgerichtheidstraining, Leiderschapsontwikkeling, Salestraining, Conflicthantering en Weerstand, Functioneringsgesprekken, Situationeel Leiderschap, Cases op maatOpdrachtgevers

Rabobank Nederland, Gemeente Den Haag, Alliance Healthcare, Kring Apotheek BV, Save Training en Advies,

VDS Training & Consultency, ABN AMRO, T Mobile, Van Lanschot Bankiers, VU, BDO, Talent First, Houthoff Buruma.Achtergrond

HBO Bedrijfspresentatie , Acteursopleiding Amsterdam, Training Mindfullness, Basisopleding Geweldloze Communicatie, Workshops trainingsacteren bij Buro Kapok en Buro Wittenburg

Copyright © All Rights Reserved