theatermaakster

Angelique Dorrestijn

THEATERMAAKSTER

Theater is een moment, een moment in het hier en nu, waar mensen   zichzelf in kunnen herkennen, waarin je mensen kan aanzetten tot nadenken, waarin je mensen even  weg kan halen uit hun eigen leven en gedachtes.

Tijdens mijn acteursopleiding in Amsterdam, kwam ik al snel tot de conclusie dat mijn grootste uitdaging en passie lag bij het zelf maken van voorstellingen. Ik laat mij graag inspireren door de wereld om mij heen. Ik houd van verhalen, die van mijzelf maar ook van anderen. Ik wil geraakt worden en het dan pas doorvertellen doormiddel van theater, zodat ik mijn gedachtes in elke vorm kan gieten die ik wil en kan delen met anderen.

Met Theatergroep Eva's Appel, bestaande uit Nelleke Zitman, Marjolein Ley en mijzelf,  laat ik mij inspireren door thema’s die samenhangen met menselijke relaties, omgangsvormen, gedragspatronen en maatschappelijke druk. Met Eva's Appel maak   ik  korte locatie voorstellingen, voor oa. theaterfestivals, bedrijven, congressen en theaterdiner avonden.  De voorstellingen zijn verrassend, confronterend, in het hier en nu, humoristisch en toch ook serieus. No Nonsens theater.

www.evasappel.com

Samen met Marc Nochem heb ik een eigen jeugdtheatergroep,  Think. Theatergroep Think maakt  vervolgen op sprookjes, dus na : 'en ze leven nog lang en gelukkig', voor iedereen vanaf 4 jaar. 

www.theatergroepthink.nl

ACTRICE

Als freelance actrice speelde ik in de bioscoopfilm Patatje Oorlog van Lemming Film. Tourde ik met  cabaratier Marcel Verreck door heel Nederland met de door Margot Ros geregiseerde voorstelling Met Haar. Speelde ik in verschillende commercials  oa: Nederlandse Energiemaatscahppij en  ABN AMRO. Werkte ik voor de NPS en ben ik ook stemactrice.   


Schrijven, bedenken, creëren en acteren, dat zijn de factoren die maken dat ik het zelf produceren van eigen voorstellingen zo fantastisch vind.

Het proces van niks tot iets.

Copyright © All Rights Reserved